
Coctelería do mar
O curso “Coctelería do mar” encuádrase dentro das actividades programadas no Convenio de colaboración entre o IGAPE e AJE Galicia (FEGAXE) para a realización de actividades de apoio ao emprendemento. Terá lugar no Espazo Emprendedor de Innovación Alimentaría, que AJE Pontevedra, xestiona no Concello de Marín
Obxectivos a acadar:
O alumnado participante nesta acción formativa, aprenderá a facer cócteis innovadores, no que están na súa elaboración presentes os mariscos do entorno.
Búsqueda de potenciar a hostelería do Concello de Marín e limítrofes, fomentar a súa profesionalización e mellorar o seu posicionamiento como sector estratégico ligado ao turismo. Tamén ten o obxectivo de aprender a potenciar o rendemento dos seus establecementos.
Estrutura da acción formativa:
• Destinatarios: Sector Hostelerio.
• N.º Asistentes: 12 persoas máximo.
• Modalidade: Presencial.
• Lugar: Espazo Emprendedor Innovación Alimentaria de Marín (#EEIA)
Parque azul de Cantodarea s/n Porto de Marín.
• Fecha: 24 de Xaneiro o 28 de Xaneiro 2022. 9,30-13,30H.
• N. Horas: 20h.
L a V. 4h/ día: 3 xornadas prácticas, 1 xornada de mentoría e 1 xornada de evento.
a. Formadores:
O formador en coctelería é Carlos Abilleira, Campeón Galego de Flair (coctelería acrobática) e campión Galego de Gin Tónic, formador e cocteleíro dende fai 10 anos. A mentoría corre a cargo de Elena Vitoria, consultora e directora de proxectos de gastronomía e restauración.
b. Desenrolo do curso:
Nas tres primeiras xornadas do curso, os alumnos aprenderán a facer diversos cócteis, na elaboración atoparemos productos do mar. Se ensinarán as chaves e recursos, e se guiará para que fagan o diseño dun cóctel propio.
A cuarta xornada consitirá nunha mentorización para aconsellar o alumnado como sacar o máximo aproveitamento os coñecementos adquiridos.
Na ultima xornada celebrarase un evento a modo de práctica, con asistentes convidados e a porta pechada, co obxetivo de que adquiran as ferramentas, cara a defender os seus cócteles con xente, e tamén practicar o seu cóctel propio.
C. Programa:
Xornada 1 – (24 xaneiro):
• Conceptos da coctelería tradicional e creativa.
• Sabores que maridan cos productos do mar.
• Integración de ingredentes alleos aos sabores tradícionais.
Xornada 2 – (25 Xaneiro):
• Técnicas da coctelería.
• Técnicas de procesamiento dos mariscos.
• Mixes.
• Práctica.
Xornada 3 – (26 Xaneiro):
• Na procura da receita propia.
• Traballo personalizado do alumnado.
Xornada 4-(27 Xaneiro):
• Introducción a venda estratéxica dos cócteis.
• Rendibilidadedo cóctel no establecemento.
• Chaves para facer unha oferta diferenciada.
Xornada 5 – ( 28 Xaneiro):
• Práctica de montaxe do cóctel en directo diante dos asistentes.
• “Perfect Serve”, do coctél propio.
Inscripciones: marin@ajepontevedra.com
Comentarios recientes