Coctelería do Mar

Coctelería do mar

O curso “Coctelería do mar” encuádrase dentro das actividades programadas no Convenio de colaboración entre o IGAPE e AJE Galicia (FEGAXE) para a realización de actividades de apoio ao emprendemento. Terá lugar no Espazo Emprendedor de Innovación Alimentaría, que AJE Pontevedra, xestiona no Concello de Marín

Obxectivos a acadar:

O alumnado participante nesta acción formativa, aprenderá a facer cócteis innovadores, no que están na súa elaboración presentes os mariscos do entorno.

Búsqueda de potenciar a hostelería do Concello de Marín e limítrofes, fomentar a súa profesionalización e mellorar o seu posicionamiento como sector estratégico ligado ao turismo. Tamén ten o obxectivo de aprender a potenciar o rendemento dos seus establecementos.

Estrutura da acción formativa:

• Destinatarios: Sector Hostelerio.

• N.º Asistentes: 12 persoas máximo.

• Modalidade: Presencial.

• Lugar: Espazo Emprendedor Innovación Alimentaria de Marín (#EEIA)

Parque azul de Cantodarea s/n Porto de Marín.

• Fecha: 24 de Xaneiro o 28 de Xaneiro 2022. 9,30-13,30H.

• N. Horas: 20h.

L a V. 4h/ día: 3 xornadas prácticas, 1 xornada de mentoría e 1 xornada de evento.

a. Formadores:

O formador en coctelería é Carlos Abilleira, Campeón Galego de Flair (coctelería acrobática) e campión Galego de Gin Tónic, formador e cocteleíro dende fai 10 anos. A mentoría corre a cargo de Elena Vitoria, consultora e directora de proxectos de gastronomía e restauración.

b. Desenrolo do curso:

Nas tres primeiras xornadas do curso, os alumnos aprenderán a facer diversos cócteis, na elaboración atoparemos productos do mar. Se ensinarán as chaves e recursos, e se guiará para que fagan o diseño dun cóctel propio.

A cuarta xornada consitirá nunha mentorización para aconsellar o alumnado como sacar o máximo aproveitamento os coñecementos adquiridos.

Na ultima xornada celebrarase un evento a modo de práctica, con asistentes convidados e a porta pechada, co obxetivo de que adquiran as ferramentas, cara a defender os seus cócteles con xente, e tamén practicar o seu cóctel propio.

C. Programa:

Xornada 1 – (24 xaneiro):

• Conceptos da coctelería tradicional e creativa.

• Sabores que maridan cos productos do mar.

• Integración de ingredentes alleos aos sabores tradícionais.

Xornada 2 – (25 Xaneiro):

• Técnicas da coctelería.

• Técnicas de procesamiento dos mariscos.

• Mixes.

• Práctica.

Xornada 3 – (26 Xaneiro):

• Na procura da receita propia.

• Traballo personalizado do alumnado.

Xornada 4-(27 Xaneiro):

• Introducción a venda estratéxica dos cócteis.

• Rendibilidadedo cóctel no establecemento.

• Chaves para facer unha oferta diferenciada.

Xornada 5 – ( 28 Xaneiro):

• Práctica de montaxe do cóctel en directo diante dos asistentes.

• “Perfect Serve”, do coctél propio.

Inscripciones: marin@ajepontevedra.com

×